2013. február 6., szerda



Tegnap suliból jövet veszélyes vizekre eveztünk Annával.
A ha baj történne zavaros mocsarába.

Az extrém sétány, ahol egy agyonerőszakolt, silány és gyenge korlát választ el a szabad eséstől, gyerekek, fiatalok, nők és férfiak, öregasszonyok és bátroságukat veszített öreg emberek adrenalin szintjén hívatott emelgetni - bugyiszinttől csak felfele.
A sétány a pandurok sétányát köti össze a dombbal.

Télen a leggusztább, amikor jeges. Ha elesel, véged van - ezért aztán nagyon ott kell lenned - tesben, lélekben és szellemben egyaránt.
Ez egy Carpe Diem sétány. Ingyen leellenőrizheted, hogy mennyire szereted a tyúkszaros életed.

Ezt tetézi a tétek mezején ha éppen szembesétál veled egy acsarkodó koboreb, vagy még izgibb, ha az elhagyott épületből tolvaj és garázda fiatal romák támadnak rád és elveszik a telefonodat. Volt rá példa. Bemennek szarni és döntenek a rablás mellett.

Régebben sem volt ez jobb.
Itt terült el a Rókások tava.
Ide jártunk ebihalgyűjteményünk gyarapítására, valamint korcsolyázni, nyáron kalandozni.
Soha nem engedtek ide, ergo - mindig ide jártunk.

Amikor eltüntették a tavat és felépítették az első tömbházakat - tort tartottunk. Nem hittünk a jövőben. Na volt is rá okunk. Az emlékeinket zúzták szét...

A gyerkőcök kedvenc sztorijai a Rókások tava partjáról származnak. Hazafele általában ezt beszéljük.
A tegnap nem ezt.
Hanem - ha megcsúszol és beesel anya, akkor mi lesz? - tette fel a földhözragadt kérdését Anna.
Mondom kincsem - ezt:
leszaladsz, elveszed a telefonomat a zsebemből, felhívod a 112-t elmondod hogy hol vagyunk és mi lett. Addig maradsz mellettem, amíg megjönnek - akkor elmondod, hogy hány éves vagyok, hogy hívnak és hogy apa száma benne van a telefonban, azonnal értesítsék. A mentőben mellettem maradsz egészen addig amíg megjön apa.

A gyerek elsárgult, majd fehér lett.
Ne beszéljünk erről anya...
Mondom szívem - fontos.
Most már nagy lány vagy, tudnod kell mi a teendő esetleges baj esetén.
Nem azt jelenti hogy meg is fog történni - de ha baj lenne - segíthetsz azzal, ha ügyesen elrendezel mindent. Mert képes vagy rá.

Mentőt hívni nagyon nehéz. Mindig nehéz. Még akkor is ha a szomszédnak van szüksége rá. Hát abban az esetben, ha családtagnak kell.
De akkor is - tapasztalatból tudom - hogy a cselekvőképes válasz mindig adekvátabb krizishelyzetben, mint a sokunk által oly nagy előszeretettel választott bénúltság vagy ostoba konfúzió.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése