2012. december 30., vasárnap

Ma volt anyosomek otvenedik (fuck and sic) hazassagi evforduloja...

Otven ev. Ha belegondolsz is rosszul leszel. De ok nem gondolkodtak, beleugrottak es egyszer csak kaptak egy unnepelyes levelet, melyben arrol  tajekoztattak oket, hogy otven eves hazassagi evfordulojuk alkalmabol, koszonteni szeretne oket az Egyhazkozosseg.

Mna - jottunk gyorsan, mert Szentcsalad unnepen, a csaladnak egy bogban a helye.
Mondtak mindenfele szepet es jot. Ahogy ilyenkor azt kell es illik. Aposom volt a legjobb - azt mondja kurva oszinten az oreg - hogy o szepen megzavarodna, ha most ujra kene csinalja elolrol az egeszet...

Igaz - mert annal nehezebb es erthetetlenebb intezmenyt, mint a hazassag szentsege - en nem lattam.
A katolikus egyhazban a szentsegek nem bonyolultak. Megismered a paramatereket, a torvenyeket es vagy tudod elni, vagy torekszel. 
De a hazassag, na az mas, kerem szepen.
Ott mondanak mindenfele szepet es jot - te is elszanod magad - ferjhez mesz, vagy eppen feleseget veszel magad melle, es rajossz, hogy nem tudod csinalni.

Azt hiszed, mindenkinek sikerul csak neked nem...
Es eloszor szegyenlosen korulnezel, majd egyre batrabb leszel es erdeklodsz is - poenokat sutsz el, mert oldodik az igazsag, de nem, tovabbra is ugy tunik, ti vagytok az egyeduliek, akiknek nem megy. Mas onfeledt es boldog es mukodteti lazan a hazassag szentseget, na meg a csalad boldogsaganak fogalmat as mindennapjaiban.

telnek az evek, gyre tobb a krizis. valnal - futnal, szaladnal, de nem mersz. vannak akik batoritanak - de nem bizol bennuk es vannak akik hatarozottan ellene vannak. te nem tudod mitevo legy. igy telik el meg egy evtized minimum. megvenulsz. meg a hazastarsad is. szegyen mar forrofejuskodni. eltelik meg nehany ev, es jon a level.
visszatekintve voltak jo es rossz idoszakok.
bezzeg a szomszed... - na o nem birta.
bezzeg a Janika felesege - jo kurva lett, mindenkitudja.
bezzeg a Jolan ura - meghalt, szegeny Jolanka, ozvegy tiz eve mar...
bezzeg Sanyi, Matyas - allandoan felrekurt, aztan egyedul maradt es sirattya az asszonyt...
de ti... - akarki megmondhatja, kitartottatok. Joban, rosszban. Vagy mi?...
Na fiam - lassunk majd titeket...

Es ember - ez aztan pont olyan mint a kommunizmusban ledogozott 40 ev.
Kopjel szembe ha nem.
Konnyu volt!!!!
Mert nem volt alternativa. Nem voltak almok. Volt a gyar, ahova betettek es kesz. Kettokor haza es eltel a hobbidnak.
De nem most. Mostansag ugyanis 1 ev is regisegnek szamit egy helyen egyfolytaban ledolgozva. Mar nem divat lehuzni ot evnel tobbet egy cegnel - es ha tiz evnel tobb idot toltottel el, gyava vagy es fejlodeskeptelen.
A hazassaggal is igy van.
Divat a vallas, divat a felrekuras, a parban es egyeb konstellaciokban valo kuras. Es kurvara van alternativa. Es ha valami nem tetszik, nem is probalod megoldani - hanem becsapod az ajtot magad mogott. Meg sem gondolva, hogy a problemat viszed es nem a megoldast, az ujonnan kialakitando kapcsolatodba, ahonnan szinten az elso adando alkalommal jol el fogsz menekulni. Es az egesz eleted nem lesz mas, mint egy jo nagy menekules, meg onmagad elol is.

Es tudod mit - dontened kell - talan jobban mint barmikor.
Magad mellett es az igazad mellett.
Mert ha onmagaddal szemben igaz leszel es oszinte - akkor a kapcsolataidat is mukodtetni fogod. Ahogy az egesz eltedet. E
Es vegre eloszor es mindorokre - nem az evek hanem az elmenyek fognak szamitani.
Na egy ilyen ujevet es mindenfele mukodesben levo kapcsolatrendszert kivanok neked eleted soran.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése