2012. november 30., péntek

A férfiak ránéznek a nők fenekére, és azt mondják: micsoda segg! A nők ugyan ezt mondják, csak a férfiak szemébe néznek.

Valami két hete már annak, hogy enyhén elkezdett begyulladni a bal szemem. Nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget a dolognak - szokásos hozzáállásomat elővéve, leintettem a dolgot - mondván, majd helyrejön. De nem jött..., sőt, jobban és jobban begyulladt, felduzzadt, majd eldagadt és rettenetes fájdalom kísérte az egész szem-hadműveletet, ami bennem és jelentéktelen kis életemben elkezdődött.

Mivel napjaim elég nagy százalékát a laptommal töltöm, pályázatok figyelésével és írásával, kezdett komollyá válni a dolog. Elhatároztam, hogy orvoshoz fordulok. És jól tettem - életemben ilyen szép szemet-segget, nem láttam még fél szemmel. Már ezért is megérte, mert részemről ennyi volt, megy tovább az élet.

Aztán - kezdett egyre jobban körvonalazódni a férfiak viselkedése - mert ugye aki elveszíti szeme világát, egyéb rész-képességei, érzékszervei átveszik az irányítást, mintegy felerősödve és pótolva a hiányzó szervet.

Ezalatt a két hét alatt nem egyszer fordult elő velem a következő kis incidens, a vége fele már kacagásra késztetve:

megyek az utcán. Eddig ismerős úgy a férfiak, mint a nők számára a történet. És meglátván a hátsó felemet, megszólal egy-egy duda, kiszólnak, füttyentenek, beszólnak, elismernek vagy éppen azt közlik - nem a legválogatottabb kifejezések társaságában, hogy éppen mit is tennének velem.

És akkor - megláttak szemből, azaz, észrevették arcbéli hiányosságaimat.

Na szóval, minden egyes vállalkozó szellemű férfi sietve folytatta tovább az utját, nem akarván már semmit tőlem, a bepirosodott és feldagadt szemeimmel.

Tanúlságok:

1. sötétben nem minden tehén fekete

2. nem igaz, hogy a férfiaknak csak a feneked jön be - lám-lám a szemeid is fontosak

3. megéri tovább folytatni a kísérletet - ha helyrejön a szemem - kaccsintani fogok, kíváncsian várva a fejleményeket - tanulmányt készítve arról, hogy meddig terjed a férfiúi bátorság és kezdeményező készség, avagy játékosság

4. veszek egy székelybicskot, mert megvédeni, csak meg kell magam...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése